Genel

Ankara Normal Doğum Süreci

Ankara Normal Doğum Süreci

Ankara normal doğum hakkında bilgi edinmek isteyen hamilelik sürecinin yaşayan kadınlar tarafından merak edilmektedir. Öncelikli olarak kişilerin bilmesi gereken bir konu vardır. Bu konuda her doğum kendine has bir süreçten geçerek benzersiz ve özel bir olay olarak kabul edilmelidir. Dolayısıyla aynı kişi 2 veya 3 doğumunu yapıyorsa bile diğer doğumundan farklı olabilmektedir. Dolayısıyla kimi doğumlar 1-2 saat içerisinde gerçekleşirken bazı durumlar ise anneyi fiziki ve duygu duygusal yönden zorlayacak şekilde gelişebilmektedir. Doğum yapma sürecini önceden tahmin etmek mümkün olmasa da normal doğumun süreçlerini bilmek kişiye daha iyi hissettirmektedir.

Normal Doğum Nasıl Yapılmaktadır?

Ankara kadın doğum doktoru kişinin tercihine göre tercih edilebilmektedir. Öncelikli olarak normal doğumda 3 evre bulunmaktadır. Kişinin ilk düzenli kasılması ile başlayarak tam dilatasyona kadar olan sürece 1. Evre, tam dilatasyondan bebeğin doğmasına kadar olan sürece ikinci evre ve 3. evre olan son evreye de plasentanın ayrılması evresi denmektedir. İlk aşamada rahim ağzı yaklaşık olarak 6 ila 7 santim arasında açılarak bebeğin kafası doğum kanalı girişine baskı yapması ile birlikte su kesesi açılmaktadır. Su kesesi açıldığında rahimdeki gerginlik azalarak ağrılarının şiddeti de hafif azalmakla birlikte tekrardan artacaktır. Rahim ağzının tam açılmasıyla birlikte doğum başlamaktadır. Bebeğin sağlığının ölçülebilmesi adına kalp atışları sıklıkla dinlenmektedir. Annenin sancılarıyla birlikte ıkınması işlenebilmektedir. Kişinin ne kadar kuvvetli ıkınırsa bebek de doğum kanalında öyle hızlı ilerlemektedir. Bu aşamanın sonunda bebeğin başına doktor görecektir. Birkaç kuvvetle kınayla birlikte bebeğin doğumu gerçekleşmiş olur.

Normal Doğum Belirtileri

Ankara jinekolog tarafından bilgi alındığı takdirde normal doğum belirtisini pek çok maddede sıralamak mümkündür. Ancak bu maddelerin her biri doğum yapacak olan anne adayında görülecek diye bir durum yoktur. Bu belirtiler ilk olarak düzenli kasılma, suyun gelmesi, sık sık idrara çıkma ve sırt ağrısı gibi belirsinler olabilir. Düzenli kasılmanın olması doğumun başladığını göstermektedir. Suyun gelmesi ise anne karnında bulunan bebeğin amniyon sıvısı denen bir sıvı dolu kese içerisinde bulunması ve bu kesenin sancı ile birlikte yırtılması ile sıvı akmaktadır. Doğumun başlayacağını gösteren en önemli etkenlerden birisi budur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir