Sağlık

Kocaeli Rinoplasti

Kocaeli Rinoplasti

Burun estetiği operasyonu olarak da bilinen rinoplasti ameliyatı, kişinin burnundaki şekil bozukları giderilerek burnunun yeniden yapılandırılması amacıyla gerçekleştirilen bir estetik müdahaledir. Burun bölgesi, yüzümüzün tam merkezinde bulunduğu için yüz görünümünü ciddi olarak etkilemektedir. Bu nedenle burun bölgesinde yaşanan sıkıntılar kişileri ciddi oranda rahatsız edebilmektedir. Bunun yanında gözle görülebilen veya burnun iç yapısında bulunan şekil bozuklukları, kişinin solunum problemleri yaşamasına da sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlarda da rinoplasti uygulaması yapılarak hastanın rahat nefes alması sağlanabilmektedir. Kocaeli rinoplasti uygulaması yaptırmayı düşünen kişilerin mutlaka alanında uzman bir doktora başvurması gerekmektedir.

Burun Estetiği

Rinoplasti operasyonu yaptırmak isteyen kişilerin öncelikle muayene olması gerekmektedir. Yapılan incelemeler neticesinde kişinin rinoplasti yaptırmaya uygun olup olmadığı, burun şekli, ameliyat tekniği gibi detaylar netleşecektir. Burun estetiği (rinoplasti) uygulaması yaptırmak isteyen kişilerde uygulanabilecek iki farklı teknik bulunmaktadır. Bu tekniklerden ilki açık rinoplastidir.

Açık rinoplasti tekniğinde burun delikleri arasına kesi açılmaktadır. Cerrahın görüş açısının oldukça genişlemesi sebebiyle son derece iyi bir sonuç yakalanabilmektedir. Bu ameliyat seçeneği hastanın burnunda ciddi bir şekil bozukluğu varsa veya daha önce bir estetik operasyon geçirildiyse tercih edilmektedir. Kesi açılan bölgeye daha sonra dikiş atılmaktadır. Ancak bu dikiş kısa süre içerisinde belirsizleşmektedir.

Kapalı rinoplasti tekniğinde ise burun deliklerinin iç kısmına kesi açılmaktadır. Müdahale işlemi de bu bölgeden gerçekleştirilmektedir. İz kalma ihtimali neredeyse hiç yoktur. Genellikle ufak şekil bozuklukları bulunan kişilerde tercih edilen tekniktir. Ameliyat süreci ve iyileşme süreci açık rinoplastiden daha kısa sürmektedir.

Ameliyatsız Burun Estetiği

Ameliyat yapılmadan burun estetiği işlemi gerçekleştirilmesi, şekil bozukluklarının çok küçük olduğu hastalarda tercih edilebilmektedir. Bu kişilerde ameliyat uygulaması yerine burun köprüsüne dermal dolgu yapılarak şekil bozuklukları giderilmektedir. Son derece güvenli ve başarılı bir uygulamadır. Burun ucu düşüklüğü, kırışık burun görünümü gibi durumlar ameliyatsız burun estetiği yapılabilecek durumlara örnek olarak gösterebilmektedir.

Burun bölgesi, yüzümüzün tam merkezinde bulunmaktadır. Bu nedenle estetik operasyon sonucunda istenilen sonuca ulaşmak için başarılı ve uzman kişilere başvurmak oldukça önemlidir. Kocaeli rinoplasti uygulamaları merkezimizde başarıyla uygulanmaktadır.   

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir