Sağlık

Dünyada Sağlık Gezileri Yaygınlaşıyor!

Dünyada Sağlık Gezileri Yaygınlaşıyor!

Son dönemlerin önemli trendleri arasında gösterilen sağlık turizmi diğer turizm alanları içinde de bir alternatif olarak yükselmiştir. Çeşitli problemlerine çözüm aramak için insanların başka ülkelere gitmesi için kullanılan bir terimdir. Tedavi amacı barındıran bu gezileri yapanlara da sağlık turisti denmektedir. Bunun yanı sıra sadece hastanelerdeki tedavi için gidilen bir durum değildir. Sağlıklı bir hayat sunan her tür hizmet bu kapsamda değerlendirilmektedir.

Genel anlamda bakıldığında üç ana çeşidinin olduğunu söylemek mümkündür. İlk tıp turizmi olup burada hastane ve kliniklerde tedavi olmak ön plandadır. İkincisi ise termal turizmdir ve daha çok sıcak sularda dinlenme, rahatlama ve rehabilitasyon gibi amaçlar barındırır. Son olarak ise yaşlı ve engelli turizmi geliyor. Burada geriatrik tedavi merkezleri veya sosyal etkinliklerin yapılacağı uzun süreli konaklamalar mümkündür.

Tıp turizminde hastanın doğru ve etkili bir şekilde hastane bulma, doktor seçme gibi işleri yapması gerekiyor. Bu doğrultuda tüm ihtiyaçları iyi bir ekip tarafından karşılanan kişi daha güvenli ve üst düzey bir hizmet alma imkanına sahip olur. İntclinics her zaman hastane bulma konusunda üst düzeyde bir hizmeti sizlerle buluşturmaktadır. Böylece tam da aradığınız kalite standartlarında bir hizmeti sunmak konusunda iddialı bir konumda yer almaktadır.

Sağlık Gezilerinde Uzman Desteği

Günümüz şartlarının değişmesi ve teknolojik gelişmelerle birlikte pek çok husus kolaylaşmıştır. Bu da insanların geçmişe oranla daha çok seyahat etmesini ve yeni imkanları değerlendirmesini sağlamıştır. Sağlık turizmi bu doğrultuda hızlı ve kendiliğinden gelişmiştir. Dijital çağın bir getirisi olarak online randevu gibi olanaklar da çok fayda sağlamaktadır. İnsanların sağlık hizmetlerine ulaşması daha rahat olmuştur.

Medikal turizm gereksinimlerinin karışlanmasını amaçlayan bazı oluşumlardan bahsetmek mümkündür. Bunlardan biri de hastaları doğru hastanelere yönlendirmeyi ve üstün hizmet sunmayı düstur edinen intclinics olmuştur. Londra merkezli olan kuruluşun seyahatlerde gerekli bilgi akışını sağlaması önemlidir. Küresel alandaki sağlık hizmetlerine ulaşımı arttırmak için çalışan kuruluş, yolculukları uzman bir görüşle ele alarak daha güvenli hale getirmektedir.

Bu alanda çalışmalar yürüten uzman bir ekiple kişi kendini emin ellerde hissedecektir. Hastalar için en uygun yurtdışındaki hastaneler bulunması ve hastayı yakından bilen doktorlarla çalışmak önemli bir avantaj olacaktır. Bu noktada seçilen kliniklerin uluslararası standartlara uygun olması gerekmektedir.

İntclinics, yaptığı listelemelerde sadece uluslararası standartlarda olanları sıralamaktadır. Kaliteye sıkı sıkı bağlı olunduğu için kişinin en iyi tedaviyi aldığından emin olmak önem kazanıyor. Böylece seyahatte stres faktörü ortadan kalacaktır. Böylece tam da aradığınız kalite standartlarında bir hizmeti sizlerle buluşturmaktadır.

Sağlık Turizminin Temel Nedenleri

Her ülkenin aynı koşullarda yaşamıyor olması ve farklı özelliklere sahip olması insanları çeken unsurların başında geliyor. Gelişmişlik düzeyi ve doktor yetkinlikleri bakımından tercihler çeşitlilik gösterebilmektedir. Yabancı hastalar için genellikle cazip gelen hususlardan biri yüksek teknolojik hizmetler ve profesyonellik oluyor.

Son dönemlerde özellikle sağlık turizmi alanında ivme yakalanmış olmasının bir sebebi de tedavi olurken aynı zamanda tatil yapmak istenmesidir. Bazı yerlerde sağlık hizmetleri daha pahalıdır ve insanlarda daha uygun şekilde sağlıklarına ulaşmak için girişimlerde bulunur. Tam tersi bir şekilde üst düzey ve tam teşekküllü bir sağlık hizmeti isteyenler de seyahat edebilir.

Yaşanan yerde karşılaşılan problemle ilgili bir sebepten hizmet alamıyor olmak da başka ülkeye gitme nedenidir. Ameliyat yapacak hastane bulma zorluğu veya istenmemesi gibi durumlar görülebiliyor. Kişinin yaşama isteğinin yoğunluğu da burada etkilidir. Sıcak su kaynağı olmayan ülkeler şifalı sulardan yoksun olduğu için bu alanda verimli olan yerlere de gidebilmektedir.

Ülkemizde Sağlık Turizminin Durumu

Uluslararası kalitedeki pek çok hastanesi ve başarılı doktorlarıyla ülkemiz bu alanda isim yapmış ülkeler arasında yer alıyor. Yüksek teknolojilerle donatılan kliniklerde pek çok hastalığın tanı ve tedavisi yapılmaktadır. Ayrıca yabancı hastalar için tercüman hizmetleri de vardır. Böylece dil sorunu bir engel olmaktan çıkar.

Sağlık gezilerindeki bir avantajı da termal kaynakların çokluğudur. Kaynak bakımından dünyada yedinci sırada olan Türkiye, Avrupa’da ise birinci konumdadır. Şifalı sular için de pek çok turist gelmektedir. Köklü ve donanımlı termal konaklamaların olması bu noktada gelişmeyi mümkün kılar. Ayrıca bu alanda yatırım yapacak insanlar için de geniş teşvikler bulunmaktadır.

Tıp Turizminde Kalite

İnsan sağlığı herkes için önemli bir yere sahiptir bu nedenle pek çok ülke çeşitli atılımlar gerçekleştirmiştir. Sistemin veriminin arttırılması ve dünyanın her yerinden hastaların çekilmesi önemlidir. Kamu hizmetlerinin yanı sıra özel sağlık hizmetleri de gelişim göstermiştir. Bu seçeneklerin artması anlamına gelir. Farklı sorunlara yönelik yurtdışındaki hastaneler belli alanda adını duyurmuş olabilir. Bu nedenle detaylı araştırma yapmak gerekmektedir. Sağlık turizmi yaparken profesyonel bir ekipten yardım almak bu noktada kendini göstermektedir.

Yetişmiş sağlık çalışanı da gereklidir. Teknolojik alt yapı ve uzman doktorlar bir bütünlük oluşturmaktadır. Bunların hepsiyle desteklenen bir hastane kaliteli olarak nitelendirilebilir. Ayrıca yabancı hastalara yaklaşım ve onları rahat hissettirmekte kalite kapsamında değerlendirilmesi gereken unsurlardandır.

Sağlık çalışanlarıyla etkili iletişimin olması ve sistemin hızlı ve eksiksiz çalışması kalite belirleyicilerindendir. Hastanın mağdur olmaması için teknolojik gelişmelerden üst düzeyde yararlanmak gerekir. En basitinden online randevu olanağı sunmak ve randevu saatinde hastayı kabul edip ilgilenmek bile önemlidir. Hizmet sunarken planlı ve sistemli olmak her zaman tercih edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir