Sağlık

COVİD 19 SONRASI BURUN ESTETİĞİNE TALEP ARTTI


Covid 19 nedeniyle yaşanılan pandemi süreci, estetik ameliyat olanların sayısını yüzde 35 oranında arttırdı. Uzmanlar, estetik ameliyatlar içerisinde en çok tercih edilen burun ameliyatlarının (rinoplasti) en çok yapılan operasyon olduğunu söyledi.

Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre; estetik açıdan daha iyi görünmek isteyen ve bu nedenle de estetik ve kulak, burun ve boğaz (kbb) cerrahlarının kapılarını çalan kişilerin sayısında artış sağlandığı tespit edildi. Uzmanlar, bu durumdaki artışı özellikle Covid 19 hastalığı nedeniyle evde geçirilen sürenin de artması ve aynayla daha fazla baş başa kalınması olarak değerlendirmekte. Kişilerin kendilerinde beğenmedikleri fiziki yapılarının bu dönemde daha da farkına vardığını belirten uzmanlar, kişilerin estetik kaygılarla cerrahlara başvurma sayısında hatırı sayılır oranda artış yaşandığını ifade etti.

“ÖZELLİKLE SOSYAL MEDYA BURUN ESTETİĞİNE TALEBİ ARTTIRDI”

Uzmanlar; pandemi nedeniyle evde geçirilen zamanın artmasının bir diğer etkisi olan sosyal medya adreslerinde harcanan vaktin de artması da estetik ameliyatlardaki talebin artışına sebep olduğunu belirtmekte. Özçekimler ve ünlülerin görüntüsünün burun estetiğine talebi arttırdığının altını çizen Kulak, Burun ve Boğaz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Balıkçı, “Özellikle sosyal medya burun estetiğindeki talebi büyük oranda arttırdı” diye konuştu.

PANDEMİDE KARAR ALANLAR CERRAHLARIN KAPISINI ÇALIYOR

Pandemi nedeniyle kişilerin evde aynalarla daha fazla vakit geçirmesinin yanı sıra sosyal medyada harcanan zamanın da artmasıyla burun estetiği ameliyatlarında artış yaşandığını söyleyen Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı, “Covid 19 nedeniyle özellikle bir dönem evde geçirilen zamanın artmasıyla kendi kendileriyle daha fazla zaman geçirme imkânını bulan birçok kişi estetik ameliyat olma kararı alarak cerrahların kapısını çalmaya başladı. Camiamızda da gözlemlediğimiz kadarıyla ameliyat olan kişi oranında büyük artış var. Bunda Türklerin karakteristik burun yapısının da etkisi büyük” dedi.

TOPLUMUMUZDA RİNOPLASTİ AMELİYATI OLANLARIN SAYISI GİDEREK ARTMAKTA

Kişilerin özellikle de pandemi döneminde vücutlarında beğenmedikleri yerleri fark ettiğini ve pandeminin etkilerinin azalmasıyla ameliyat olmak isteyenlerin cerrahlara başvurduğunu söyleyen Doç. Dr. Balıkcı, “Sosyal medyanın hayatımızda önemli bir yere sahip olmasıyla insanlar fotoğraflarını özçekimlerle paylaşarak; kendilerini daha çok incelemeye başladı. Bu da özellikle rinoplasti ameliyatlarına ilgiyi arttırdı. Estetik ameliyatların içerisinde en çok tercih edilen burun estetiği olarak karşımıza çıkıyor. Daha iyi görünmenin yanı sıra daha iyi nefes almak isteyen kişilerin tercihi olan rinoplasti ameliyatını olanların sayısı da toplumumuzda giderek artmakta” dedi.

“DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN HASTA GELİYOR”

Yurtdışından da binlerce hastayı tedavi ettiğini belirten Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı instagram hesabı olan https://www.instagram.com/drhuseyinbalikci/’dan birçok hastanın kendisine ulaştığını ifade ederek, “Ağır pandemi koşullarını yaşayan dünyanın birçok ülkesinden hasta bize sosyal medya aracılığıyla ulaşarak ameliyat olmaya geliyor. Onlarda da aynı durum var. Kendi kendine geçirilen zaman ve sosyal medyadan etkilenerek bize başvuruyorlar. Burunlarında beğenmedikleri yerleri yani estetik kaygılarını bizlere aktarıyorlar. Biz de sağlıkla taburcu edip, ülkelerine dönmelerini sağlıyoruz” şeklinde konuştu. 

YABANCILAR, TÜRK HEKİMLERİNİ ALDIKLARI REFERANSLARLA TERCİH EDİYORLAR

Antalya’da hizmet veren Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı, kliniklerinde 65 ülkeden farklı milletleri ağırladıklarını ve mutlu bir şekilde ülkelerine döndüklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Yurtdışından gelen hastalarımızın çoğu üzülerek söylüyorum ki; revizyon için bizlere başvuruda bulunuyor. Yurtdışından aldıkları referanslarla Türk hekimlerinin tecrübesine güvenerek, bizi tercih ediyorlar. Sağlık turizmi için biçilmiş bir kaftan olan Antalya hem ulaşım koşulları hem de konaklama alternatifleriyle sağlık turizmi için en doğru lokasyon olmaya devam ediyor.”

Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı’nın gerçekleştirdiği revizyon ameliyatlarıyla ilgili bilgi almak için Doç. Dr. Hüseyin Balıkcı’nın resmi instagram hesabı olan https://www.instagram.com/drhuseyinbalikci/ ve resmi web sitesi www.huseyinbalikci.com adresini tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir