Gündem

Saç ekimi Sürecinde Nelere dikkat edilmeli?

Saç ekimi Sürecinde Nelere dikkat edilmeli?

Saç ekimi süreci kısa bir süreç olmadığı için bu işlem yapılırken çeşitli konulara dikkat etmek gerekir. Saç ekimi yapılmaya karar verildikten sonra bu işlemi gerçekleştiren klinikler araştırılır. Daha sonrasında klinik ile irtibata geçerek saç ekimi için randevu alınabilir. Saç ekimi yapıldıktan sonra bu işlemin belirli bir iyileşme süreci vardır.

Saç ekimi iyileşme süreci birkaç gün ile tamamlanır. Bu süreçte kafa derisinde kızarma ve kabuklanma olması normal bir durumdur. Saç ekimi donör bölgeden alınan greftin istenen bölgeye aktarılması ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu nedenle işlem yapılan bölgede kızarıklıklar oluşması mümkündür. Yapılan işlem sonrasında kızarıklıklar oluşur. Bu kızarıklıklar kabuklanma şeklinde iyileşme gösterir. Daha sonrasında kabukların dökülmesi ile iyileşme süreci tamamlanmış olur.

Saç ekimi işlemi Türkiye’de de yapılan bir işlemdir. Bu nedenle Hair Transplant Turkey hakkında çeşitli araştırmalarda yapılır. Aynı zamanda başka ülkelerden de saç ekimi için Türkiye’ye gelen birçok kişi bulunur. Türkiye’de de yapılan saç ekimi iyileşme sürecinden sonra çok dökülme süreci başlar. Şok dökülme süreci kabukların dökülmesinden sonra olan bir ile 3 ay gibi bir süreyi kapsar.

Saç Ekiminin Faydaları

Saç ekimi günümüzde en çok yapılmak istenen işlemler arasında yer alır. Bu nedenle bu işlemi yaptıracak kişiler işlemin faydalarını araştırırlar. Birçok kişide saç dökülme problemleri belirli bir yaştan sonra ortaya çıkar. Bu problemlerin yaratmış olduğu psikolojik etkiden kurtulmak isteyen kişiler saç ekimi işlemine başvururlar. Bu nedenle saç ekimi işlemi kişilere psikolojik açıdan olumlu etkiler sağlar.

Saç ekiminin sağlamış olduğu faydalar arasında diğer saç dökülme tedavilerine göre daha başarılı ve daha kalıcı olması, geniş bölgeli saç dökülmelerinde etkili olması, saç dökülmelerinin tüm evrelerde uygulanabilir olması, doğal görünümü ile estetik bir görünüm sağlaması, saçlara istediğiniz gibi şekil vermeye uygun olması, hem erkekler hem de kadınlar için uygun bir yöntem olması ve çıkan saçların tekrar dökülmemesi gibi faydaları bulunur. Bu faydalar sayesinde saç ekim işlemini yaptırmak isteyen kişi sayıları da artış gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir