Gündem

Milipol Katar 2022 seminerlerinde büyük etkinlik güvenliği ve siber güvenlik konuşulacak

Orta Doğu’nun iç güvenlik ve sivil savunma alanında önde gelen uluslararası etkinliği Milipol Katar 2022’nin 14’üncüsü 24-26 Mayıs 2022 tarihleri ​​arasında Doha Sergi ve Kongre Merkezi’nde (DECC) gerçekleşecek. Etkinlikte, artan siber güvenlik riskleriyle mücadele etmek için önemli etkinlik güvenliği yönetimi ve çözümlerine odaklanan iki günlük bir seminer programı yer alacak.

Seminer, 25 Mayıs Çarşamba günü, önde gelen yerel ve uluslararası uzmanlarla ve büyük etkinliklerin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için tüm yönleri ele alan 21 sunumla başlayacak. Seminer programının açılış konuşmaları, Katar 2022™ FIFA Dünya Kupası Emniyet ve Güvenlik Operasyonları Komitesi (SSOC) temsilcisi ve Fransız Jandarma Siber Alanı Baş Komutanı Tümgeneral Marc Boget tarafından yapılacak.

Katar’ın, bu Kasım ayında dünyanın en büyük spor turnuvası olan FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, büyük ölçekli etkinliklerin güvenlik yönetimini keşfetmek için ideal bir yer olduğunu belirten Milipol Etkinlik Direktörü François Jullien; “Katar,  F1 Grand Prix dahil olmak üzere büyüyen bir mega spor toplantıları takvimine sahip” dedi.

İlk gün programı, büyük etkinlik güvenliğine bütünsel yaklaşımı tartışan uzmanların sunumlarını içerecek. Ayrıca kapsamlı meteoroloji AI programları ile hava koşullarına dayanıklılığın nasıl oluşturulacağını incelerken bir kontrol odası tedarikçisi olan Avusturyalı Frequentis’ten kıdemli bir danışman, önemli etkinliklerin nasıl gerçekleşeceği konusunda bilgiler verecek.

26 Mayıs Perşembe günü gundem güvenlik ve siber güvenliğe devredilecek. İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan bir temsilci, öncelikle sosyal mühendislik ve yanlış bilgilendirme gibi kinetik olmayan askeri eylemler yoluyla yürütülen beşinci nesil savaşın (5GW) etkisini ana hatlarıyla açıklarken, Arap Siber Güvenlik Derneği delegeleri etkili siber diplomasinin uygulanması; Ulusal Siber Güvenlik Ajansı’ndan uzmanlarsa siber güvenlik stratejileri, yüksek güvenlikli ağlara girme yolları ve 5G ağlarının güvenliğini sağlama gibi bir dizi konuyu inceleyecek. Diğer sunumlar Al Jazeera, Huawei ve BeIN temsilcileri tarafından yapılacak.

Milipol Katar Komitesi Başkanı Tümgeneral Nasser bin Fahd al-Thani, “Program; yerel, bölgesel ve uluslararası güvenlik profesyonellerinin, hepimiz için daha güvenli bir dünya sağlama ortak amacı ile ileri seviye bilgileri paylaşmalarını sağlayacak” dedi.

Seminer, Katar Emiri Ekselansları Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Thani’nin himayesinde ve Katar İçişleri Bakanlığı tarafından Paris merkezli Civipol başkanlığındaki GIE Milipol adına hareket eden uluslararası etkinlik organizatörü Comexposium’la ortaklaşa organize edilen birleşik etkinlikle birlikte ana Milipol Katar 2022 endüstri sergisi ile yürütülüyor. Sergide Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika’daki 23 ülkeden katılımcılar yer alıyor ve bunların üçte birinden fazlası – %58’i etkinliğe ilk defa katılıyor. Etkinlik, 20’den fazla şirketle birlikte, Kuzey Amerika, Almanya, İtalya ve ilk kez Avusturya’nın en büyük konutu olması beklenen Fransa’yı temsil eden beş uluslararası endüstri ulusal standına ev sahipliği yapacak.


Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir