Gündem

KOL PROTEZİ NEDİR ?

Kol Protezi Nedir?

Kol Protezi nedir? Elin ve parmakların, bir kısmının kaybedildiği durumda seviyeye ve teknik duruma göre silikon protezler veya kol protezleri gerçekleştirmek mümkündür. Bu konudaki kararı hastanın değerlendirilmesinden sonra protez teknikeri belirler. Elin ve ön kolun dirsek altı seviyesinden kaybı durumunda el fonksiyonlarının kaybı yanında kolun dışa ve içe çevirme hareketi yapılamaz.Bu seviyeden kayıplarda özellikle dominant ekstremite kaybı söz konusuysa, kişinin günlük yaşam aktiviteleri ciddi şekilde etkilenmiştir ve kol protezi kullanması gerekir.

Össur Touch Bionics

Össur Touch Bionics İ-Limb aktif bir el protezi ürünüdür. Aktif protezler, harici olarak çalıştırılan cihazları içerir; bu, hareket etme yeteneklerinin bir pilden geldiği anlamına gelir. El kısmı yapay zeka kullanan bir biyonik cihazdır. Cilde yerleştirilen sensörler kullanılarak çalıştırılmaktadır.

Ottobock Bebionic

Ottobock Bebionic el, dünya çapındaki amputasyonluların hayatına ve yeteneklerine bir evrim yapmaktadır. Ayakkabıların bağlanması gibi basit görevlerin yerine getirilmesinden, kontrol ve kendine güvenin yeniden sağlanmasına kadar.

Michelangelo Biyonik El

Michelangelo biyonik el, OttoBock tarafından tasarlanmış olağanüstü işlevsellik ve çok doğal el tasarımı sunan en yeni protez el modülüdür.Anatomik tasarımı ve olağanüstü işlevsel formu ile Michelangelo biyonik el, myoelektronik kontrollü hareket özelliğine sahip el protezlerinde tamamen geleceğe dönük yeni bir yaklaşımı ifade etmektedir.

MYO Elektronik Kol Protez

Myoelektrik protez genellikle kullanıcının ilgili kas sinyallerine cevap verir. SensorHand Speed ve VariPlus Speed ile altı adede kadar kontrol programı, kullanıcının bir veya iki kas sinyalini kontrol edip edemeyeceğine bağlı olarak el protezi kullanıcının bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlamayı mümkün kılar. Kavrama kuvveti ve kavrama hızı da ayarlanabilir.

Silikon Protez Nedir?

Silikon Protez nedir? El,ayak ve parmaklar insan vücudundaki en karmaşık organlardan biridir. Beden dili, jestler ve ifadelerde birçok işlevi vardır. Aynı şekilde, günlük eylemlerimiz için hassas ve oldukça farklılaşmış işlevsel bir birimdir.Bu nedenle parmak protezi ve silikon protez talepleri yüksektir.Protez sadece parmağı gerçekçi bir şekilde tasvir etmekle kalmamalı, aynı zamanda muazzam kuvvetlere ve günlük yaşamın aşınma gereksinimlerine de dayanmalıdır.

•Silikon uzmanlarımız, yaşlılık lekeleri, küçük tüyler veya ayırt edici cilt özellikleri gibi en ince ayrıntıları bile protez üzerinde yeniden üretir.Farklı tonların katmanlı entegrasyonu ile orijinal ten rengine son derece yaklaşabiliyoruz. Uzuv farkı her zaman bakanın görüş alanında olduğundan, olabildiğince gerçekçi bir görünüm olmalıdır.

Silikon Kol Protez

Kozmetik kol protezi el ve bilek tamamen pasif ve sadece görüntü amaçlıdır yani el ve parmaklar hareket etmez.Kozmetik (süs) kol protezleri, Modüler ve Klasik Sistem olarak iki şekildedir.Modüler sistem protezde; protezi oluşturan tüm parçalar demonte edilebilen şekilde monte edilir.

Silikon Protezler

Silikon El Protez Nedir ?

Silikon el protezi el bölgesini içine alan her seviye amputasyonlarda ve konjenital anomaliler için uygundur. Sağlam taraftan da ölçü alınarak ampute taraf için kalıp çıkarılıp kişiye özel bu kalıpla silikondan üretilir.Sağlam taraf el büyüklüğüne, şekline ve renklerine uyumludur, Estetik görünüm kazandırır. Fonksiyonel değildir.

Silikon Protezler

Silikon El Parmak Protez Nedir ?

Silikon El Parmak Protezler, distal veya proksimal inter phalangeal amputasyonlar için uygundur.Sağlam taraftan da ölçü alınarak ampute taraf için kalıp çıkarılıp kişiye özel bu kalıpla silikondan üretilir.Sağlam taraf parmak büyüklüğüne, şekline ve renklerine uyumludur. Estetik görünüm kazandırır. Fonksiyonel değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir