Gündem

E Rulman

Rulman iç ve dış bilezikler arasında yuvarlanan parçalar aracılığı ile en aza indirgenmiş sürtünmede çalışan, döner hareket yaparak farklı yükler taşıyan makine parçalarıdır. E rulman üzerinden rulman çeşitlerini inceleyerek kaliteli olan modelleri satın almak mümkün olmaktadır. Rulman modellerini inceleyerek satın alabileceğiniz bir diğer firma arasında ise Rulman Ticaret (İMES) bulunmaktadır. Burada bulunan ve bu alanda ülkemizde satışa sunulan en kaliteli rulmanlara ulaşabilirsiniz.

Yağ Keçesi Çalışma Prensibi

Yağ keçesi, bir aracın motorunda kullanılan özel bir keçe türüdür. Bir içten yanmalı motordaki tüm hareketli parçaları birbirine bağlayan krank milinin miline takılır. Yağ keçesinin diğer adı krank keçesidir. Krank keçesinin amacı, krank milini yağlayan yağın sızmasını önlemektir. Bu conta arızalanırsa ve yağ dışarı sızarsa, motorda ciddi hasara neden olabilir. Biyel kolu yatakları yağ keçesinde çok önemli bir detaydır. Bu yataklar, biyel kollarının silindirlerin içindeki pistonlara bağlıyken serbestçe dönmesini sağlar. Yağ keçesi fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz https://www.ysnotomotiv.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

En Çok Kullanılan Kayış Çeşidi

Araçlarda kullanılan kayış çeşitleri içerisinden en çok bilinen triger kayış modelidir. Triger kayışları, otomotiv motorları gibi yüksek sıcaklıkta çalışan sistemlerde uzun ömür ve dayanıklılık için tasarlanmış sentetik kauçuk bileşikleri ile yapılır. En iyi triger kayışları, yük altındayken her iki kasnaktaki aşınmayı azaltmaya yardımcı olan düşük bir sürtünme katsayısına sahiptir. Optibelt kayış süperşarjlı motorlar ve turboşarjlar da dahil olmak üzere benzinli ve dizel motorlarda kullanılmak üzere 100’den fazla farklı türde triger kayışı sunmaktadır.

Kasnak Çeşitleri ve Kullanımı

Dinamo kasnağı, alternatörün mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürmeye yardımcı olan, aküleri şarj etmeye ve farlar, ateşleme sistemi vb. gibi aksesuarlara güç sağlamaya yardımcı olan parçasıdır. Alternatör kasnağı, bir aracın alternatörüne bağlanan ve alternatörün hızını düzenleyen bir cihazdır. Motor devri arttıkça, alternatör daha hızlı dönerek daha fazla elektrik üretebilir ve motor üzerindeki yükü azaltabilir. Alternatörler, otomobillerde ve kamyonlarda, motorları çalıştırmak ve ışıklar, ısıtıcılar ve klimalar gibi elektrik sistemlerine güç sağlamak için elektrik üzere kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir