Gündem

BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalarda gözler bugün açıklanacak ABD enflasyon verisine çevrildi. Geçtiğimiz ay son 40 yılın en yüksek verisi olarak açıklanan ABD enflasyon verisinde beklentiler, yıllık bazda enflasyonun %8,1’e gerileyeceği yönünde. Enflasyon kaynaklı gelişmelerden dolayı Fed sıkılaştırma adımlarını hızlandırıp, bilanço küçültmeye 1 Haziran’da başlayacağını açıklamıştı.

BİST100 endeksi de geçtiğimiz gün küresel küresel piyasalara paralel pozitif olarak günü tamamladı. Bilanço dönemi ile birlikte ile birlikte hisse bazlı hareketlerin ön planda olduğu endekste, enflasyonun risksiz getiriler karşısında yetersiz kalması ile Borsa’ya olan ilginin hızlanması sonrasında endekste yükselişler dün de devam etti.

Dolar / TL, 20 Aralık’tan bu yana ki en yüksek seviyesini görerek 15,34’ü test etti. Fed’in sıkılaştırma adımlarını daha agresif yapacağı algısı sonrasında önce 100 seviyesinin üstünde tutunan sonrasında ise 20 yıl sonra gördüğü en yüksek seviyeyi gören dolar endeksi ile birlikte, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değer kaybetti.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir