Genel

Zinco Şurup Nedir Ve Niçin Kullanılır

Zinco Şurup Nedir Ve Niçin Kullanılır

Zinco şurup, çinko eksikliğini tedavi etmek ve önlemek için kullanılan bir ilaçtır. Kullanımı kolaydır ve hafif yan etkileri vardır. Karın ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve yorgunluk sık görülen yan etkilerdir ve tedavi durdurulduğunda kaybolur. Çinko büyüme, vücut dokularının gelişimi ve bağışıklık sistemi için gerekli bir mineraldir. Çinko eksikliği, halsizlik, sık görülen hastalıklar ve saç dökülmesi gibi birçok sağlık sorununa neden olabilir. Ancak yine de tıbbi gözetim altında kullanılması ve kesilmesi önerilir.


Çinko ishale neden olur. Bu etki, kullanma talimatında nadir görülen yan etkiler altında belirtilmiştir. Bu sorunla karşılaşırsanız, doktorunuza danışmanız sağlığınız için daha iyidir. Alkol çinko eksikliğine neden olabilir ve ilacın etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle Zinco kullanırken alkol tüketiminizi sınırladığınızdan emin olun.


Çinko şurubu özellikle çocuklarda yeme bozuklukları ve iştah sorunlarının tedavisinde faydalıdır. İçeriğindeki çinko sadece çocuklarda çinko eksikliğinin giderilmesinde değil, çocuklarda iştahsızlığın önlenmesinde de etkilidir. Öte yandan çeşitli nedenlerle ishal için de kullanılabilir. İshal bir doktor tarafından kontrol edildikten sonra gerekirse çinkoosirup önerilebilir. Bu konuda doktorlarınızın tavsiyelerine uyun.


Cilt dokusuna göre değerlendirildiğinde çinkonun özellikle cilt onarıcı etkisi olduğu için cilt yenilenmesini desteklediği bilinmektedir. Sivilce tedavisi gören kişilerde sivilce sonrası ciltte kalan yaraların iyileşmesine yardımcı olmak için çinko takviyesi önerilir.


Çinko, çinko eksikliğini tedavi etmek ve önlemek için kullanılan bir ilaçtır. Kullanımı kolaydır ve yan etkileri azdır. Karın ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve yorgunluk yaygın yan etkilerdir ve tedavi durdurulduğunda azalacaktır. Çinko, vücut dokularının ve bağışıklık sisteminin büyümesi ve gelişmesi için gerekli bir mineraldir. Çinko eksikliği yorgunluk, sık görülen hastalıklar ve saç dökülmesi gibi birçok sağlık sorununa neden olabilir. Bununla birlikte, yine de tıbbi gözetim altında alınması ve alınmasının durdurulması önerilir. Çinko, çinko eksikliğini tedavi etmek ve önlemek için kullanılan bir ilaçtır. Aktif bileşeni çinko sülfattır. Kapsül, tablet ve şurup şeklinde ticari olarak temin edilebilir.


Zinco şurubu içeriği, aktif bileşen olarak çinko sülfat heptahidrattan oluşur. Her 5 ml şurup, 15 mg çinkoya karşılık gelen 66 mg aktif bileşen içerir.


Çocuklar için Zinco Şurubu, özellikle bebeklik ve çocukluk döneminde çinko eksikliği olanlar için terapötik faydalar sunar. Düşük ve yüksek çinko seviyeleri bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle çinko eksikliğinde çinkoyu dengede tutmak için çinko şurubu kullanılabilir. Bebekler ve çocukların yanı sıra yetişkinler ve yaşlılar için de şurup önerilir.

Çinko ishale neden olur. Bu etki, prospektüs üzerindeki nadir yan etkiler altında rapor edilmiştir. Bu sorunla karşılaşırsanız, doktorunuza danışmanız sağlığınız için daha iyidir. Alkol çinko eksikliğine ve ilacın etkinliğini

Çinko Şurubu 15mg 100ml İlaç Fiyatı: TC Sağlık Bakanlığı IEGM (TİTCK) tarafından 04/04/2020 tarihinde açıklanan perakende satış fiyatı KDV dahil 26,16 TL’dir. Berko İlaç tarafından satışa sunulan 8699591570034 barkod numaralı bu ilaç Orijinal / Jenerik / Yirmi Yıl klasmanında jenerik ilaçlar sınıfına aittir. Vücutta birçok vitamin ve mineral bulunur ve insan vücudunun üretemediği minerallerden biri olan çinkonun çeşitli besinlerden alınması gerekir. Çinko, sindirim ve sinir sistemlerini etkin bir şekilde çalıştıran ve metabolizmayı kontrol eden enzimleri etkiler. Metabolizmanın düzgün çalışması için gerekli olan çinko, balık, et, karides, ayçiçeği çekirdeği, süt, yumurta, badem ve ceviz gibi besinlerde bulunur. Bu gıdaların dışında çinko içeren Zinco laboratuvar yapımı ürün çeşitleri de bulunmaktadır. Kullanıcıların ihtiyaç duyduğu çinko desteğini sağlamak için hap, şurup, kapsül, vitamin takviyesi gibi birçok ürün kullanılmaktadır. Çinko şurubu, C vitamini ihtiyacını karşılamak için sıvı diyet takviyelerinden biridir. Ürün az miktarda çinko desteği içerirken, ürün kullanıcıların ihtiyaç duyduğu günlük çinko desteğini sağlar. Çinko içeren ürünler daha çok çinko eksikliği durumlarında kullanılır ve vücuda doğal besinlerle sağlanır. Kemik, saç, tırnak ve göz sağlığı için bağışıklıkta önemli rol oynayan çinko, vücuttaki yaraların iyileşmesini de kolaylaştırır. Sağlıklı bir yaşam sürmek için bir kullanıcının günlük çinko ihtiyacı ortalama 10 miligramdır.


Çinko şurubu, etken maddesi çinko sülfat heptahidrat olan çinko eksikliğini tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Çinko vücudumuzdaki sağlıklı hormon ve enzim dengesi için çok önemli bir mineraldir. Bu nedenle çinkoya çocuklar tarafından yetişkinliğe kadar tüketildiğinde azami önem verilmeli ve yeterli alım sağlanmalıdır. Bazı durumlarda çocuklarda çinko eksikliği görülebilir. Anneler çocuklarının beslenmesine ne kadar dikkat ederlerse etsinler, bu mineraller hormonal besinler veya diğer faktörler nedeniyle tam olarak emilemez.


Çocuklarda yeme bozuklukları çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Yeme bozuklukları, iştahsız çocukların olması gerekenden daha az yemek yediklerini gösterir. Bu, çocukların normal kilolarından daha zayıf olmalarına neden olabilirken, aynı zamanda ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri alamadıkları anlamına da gelir. Bu nedenle çocuklar hem zayıflık hem de vitamin eksikliği ile karşı karşıya kalabilirler. Kilo alımına neden olan çinko şurubu ise yeme bozukluklarını tedavi etmek için kullanıldığı için şurubun kilo alımına neden olduğunu söylemek doğru olacaktır.


Zinco şurubu kullananların yeme sorunları iştahlarını doyurarak aşılabilir. Çocukların artık normal beslenmeleri ve ihtiyaç duydukları besinleri almaları, kilo almalarında önemli bir etkendir. Ayrıca şurupta bulunan bazı vitamin ve mineraller de bu süreçte destekleyici rol oynamaktadır.


Çinko eksikliğini tedavi etmek için kullanılan ilaç, çocuklarda yeme bozukluklarının tedavisinde de etkilidir. İçerdiği birçok vitamin ve mineral sayesinde iştah açıcı özelliği ile çocuklara daha iyi beslenmeleri için iştahsız verilebilir. Öte yandan bazı ülser hastalarının diyet listelerinde vitamin ve mineral takviyesi olarak kullanılabilir.


Çinko şurubu kullanan anneler, çocuklarının iştahsızlığından endişe duyar ve çinko şurubunun iştahını artırıp artırmayacağını merak eder. Beslenme sorunu olan çocuklara doktor kontrolünde kullanılması önerilir. Çinko ağır bir metal olduğu için yüksek seviyelerde çinko vücutta çinko zehirlenmesine neden olabilir. Bu nedenle doktor tarafından belirlenen doz ve sürelerde alınmalıdır.


Çinko şurubu doktor tavsiyesi üzerine kullanılması gereken bir ilaçtır. Çinko içerir ve özellikle çocuklarda çinko eksikliğine karşı kullanılır. Çocuklarda kullanılan ilaçlar arasında yer alan bu ilaç uygun görüldüğünde yetişkinlerde ve yaşlılarda da kullanılabilir. Çinko şurubu kullanacağınız gün sayısı ile ilgili olarak ilk dikkat edilmesi gereken şey günlük olarak kullanılacak dozdur.


Çinko eksikliği, beslenme sorunları gibi nedenlerle öncelikle kaç kaş kullanılması gerektiği ve kaç yaşında çinko şurubu kullanılabileceği konusunda bilgi edinilmelidir. Bu şurup en az 6 aylık olan çocuklarda kullanılmaya başlanmıştır.
Kaynak : https://benmergen.com/zinco-surup-ne-ise-yarar-9383

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir